tiistai 27. maaliskuuta 2012

Ps. The 70's are back ! ! !


Järjestin siskolleni yllätyksenä synttärijuhlat 70-luvun tyyliin ja tässä postauksessa kerron hiukan koristeista..
Yllä olevassa kuvassa on tilattu banderolli ihan näitä synttäreitä varten (tilasin sen paikallisesta kopiontiliikkeestä ja hintaa oli muutamia kymppejä). Taustalla näkyykin hiukan, kuinka peitimme kirjahyllyn retrokankailla ja kiinnitin sinne nuppineuloilla itsetehdyn Disco-kangasbanderollin.
Disco-banderolli on tehty Ikean 2e lakanalle kangastusseilla ja mariininsinisellä kangasvärillä.


Eteiseen tein Boogie Nights-julisteen, jonka piti olla vähän niinkuin ala-asteen limudisco-julisteen kaltainen juttu.. Se onnistuikin yllättävän hyvin ja olin itse siihen mielettömän tyytyväinen.

Discopallo on tehty "hologrammitarrasta"
Juliste on tehty vesivärin kestävälle paperille akvarellikynillä ja tussilla. Fontit otsikkoon löytyivät netistä Googlea apuna käyttäen. Pahoittelen huonoa sensurointitaitoani, mutta kun en nimiä ja paikkakuntaa halua paljastaa..

Siskon syntymävuosi, jokainen laskekoon siitä..
Just just ja siellä näkyy heikosti allekirjoittanut itsekin kuvassa (onneksi kameroissa on salamat).. No jooh mutta siis.. Tuommoisen tekaisin myöskin, se on tehty ihan kartongista ja vähän glitterikynää sinne tänne.. Glitterit tosin näkyy kohtuullisen heikosti.

Teräaseita ei sallittu..
Tämä laatikko tehtiin valkoisesta kenkälaatikosta, johon kirjoitin tusseilla tekstit. Tuohon terään käytin kaverin tuomaa ohutta alumiini(?)paperia.Paksumpaa kuin folio mutta ohuempaa kuin kattopelti, sanotaanko näin. :D Hiton selkee selitys taas.. Varmaan alatte tajuta että näihin koristeisiin ei upotettu kuin joitakin euroja, kaikki tehtiin siitä mitä oli jo valmiiksi nurkissa pyörimässä.. Paitsi tietysti ensimmäisen kuvan tilattu banderolli.
Laatikkoon laitoin keittiöstä muutaman kuorimaveitsen rekvisiitaksi. Ai niin ja varmaan täytynee kertoa miksi tälläinen tehtiin :D Vuonna 1977 astui voimaan laki joka kielsi teräaseiden hallussapidon julkisilla paikoilla.
Siskon kuva siellä keskellä.
 Pianon päälle laitoin kaikkea 1977-vuoteen liittyvää mm. kuvan Armi Aavikosta joka valittiin silloin Miss Suomeksi, Sex Pistolsin kuvan sekä ainoan studioalbumin jonka kyseinen bändi on koskaan tehnyt sekä Nikke Knattertonin dvd-kokoelman. No eihän se tietenkään ollut silloin dvd:llä niinkuin ei tuo levykään ollut cd alunperin, mutta jokainen tajuaa idean.. Knattertonista tehtiin siis 15-osainen tv-piirrossarja, joka julkaistiin '77.


Tämä kyltti tehtiin karaokelaitteiden ja teeveen päälle vinkiksi siitä että olohuoneessa on synttärien aikaan sallittua laulaa karaokea. Se on tehty aaltopahvista, joka spraymaalattiin hopeaksi HYVIN nopeasti pakkassäässä meidän takapihalla.
Nuotit ja kirjaimet ovat kartonkia.


Nämä kukkaset on tehty silkkipaperista ja ne olivat alunperin tarkoitettu ikkunoihin mutta niihin keksinkin..






..perinteiset silkkipaperi-ikkunakoristeet. Nämä on tehty siis mustasta kartongista ja värikkäistä silkkipapereista. Eikös 70-lukuun kuulu rauha ja perhoset? :D


Suurin hitti vuodelta '77
We will rock you !
"uuh Barracuda!"
Jes söör, I kän buugi
Nämä "vinyylilevyt" tein myös kartongista. Etsin googlesta sen vuoden hittibiisejä ja nämä kaikki nousivat listoille joten niistä tuli mielestäni kivat koristeet tällä tavalla. Myöskin erittäin helpot toteuttaa.

Let's Disco!
Sattuipa niin hyvin myös että meiltä löytyi pari kappaletta discopalloja..Tai oikeastaan toinen niistä oli systerin muksujen, mutta käyttöä sille tuli siitä huolimatta. Tämä roikkui keittiö katossa, toinen oli olohuoneessa.

Kuka sanoi että Elvari elää?
Tämä oli systerille väsäämäni kortti, se kun on maailman suurin Elvis-fani. Tuon kansikuvan löysin jälleen googlen avulla. Tulostin sen ja liimasin tuohon kartonkiin. Nimen jouduin taas sensuroimaan noin kauniisti..


Olihan meillä tarjottaviakin, nekin oli valittu aikakauden mukaan.. Tein tälläisen taytekaakun mansikkakreemitäytteellä (oli suuri menestys), porkkanamuffinsseja (porkkanakakku oli ymmärtääkseni suurta herkkua 70-luvulla) sekä kinkkuvoileipäkakku.. 
Herrrkullista..

..ja kaikkea muuta pientä suolaista. (Huomaa myös Elvis-mukit!) Kertakaikkiaan hyvät pöpöröt oli vaikka itse sanonkin :D Booliakin tarjottiin mutta siinäpä ei paljon ollut kuvattavaa.. Punareunaiset kertislautaset ja konepestävät aterimet ovat myös meiltä kotoa. Kertismukeja oli pakko ostaa, niitä ei olisi löytynyt tarpeeksi.

Siinäpä tällä erää kaikki. Toivottavasti kaikki tarpeellinen tuli kuvattua ja kerrottua. 

~Nokkonen~

5 kommenttia:

  1. Mahtavia teemakoristeluita! :) Oli varmasti hauskat juhlat! Kumpa pääsisi itsekin taas teemajuhliin, oli se sitten 70-lukua tai jotain ihan muuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos BC! :) Oli niissä kauhia hommakin!
      Ja joo,noi oli munkin sillai ekat teemabileet jos ei Halloweeneja lasketa mukaan ja oli sis mielettömän hienot! (Vaikka itse sanonkin xD)

      Poista
  2. Upeat bileet oli kiitos järjestäjille, jotka jaksoivat loihtia kemut pystyyn!!! =D <3<3<3

    VastaaPoista
  3. Oi ku sä oot nähnyt paljon vaivaa! Tosi mahtavan näköistä :) Itsekin on ihanaa olla vieraana juhlissa joihin on panostettu kunnolla. Systeri varmaan tykkäsi?

    VastaaPoista
  4. Taisipa tuo tykätä! Niinku ylemmästä kommentista käy ilmi ;)

    VastaaPoista

Jos Sinulla ei ole mitään kaunista sanottavaa,ole mielummin hiljaa.