maanantai 16. tammikuuta 2012

I know Karate ! ! !

Tulipa halu kokeilla kankaanpainantaa (ikinä moista tehny vaikka mustan värin olenkin ostanut) ja niinpä eilen läksin siskolle ja otin kasan toppeja ja teeppareita mukaan sekä muita tarpeellisia pikkuvälineitä. Oman mustan tekstiilivärini oli tontut kai joulusiivouksen aikana vieneet omaan tarpeeseen kun sitä ei löytynyt mutta Systeri auliisti lainasi omia värejään mulle. <3 

  Tarvikkeet:
  • Kangasväri (-värejä)
  • Kontaktimuovia
  • Terävät sakset
  • Vanha meikkisieni/pala pesusientä tai sivellin
  • Tietysti kangas jolle painat (esim. H&M basic teeppari käy hyvin
    eikä sureta liikaa jos menee pieleen.. Koskee ainakin meitä aloittelijoita...)
  • Sanomalehteä (menee muuten maali läpi)
  • Silitysrauta ja -lauta
  • Hyvät hermot

Etsin ensin netistä hauskoja tekstejä painettavaksi vaatteisiini. Kun löysin sellaiset, piirsin omalla fontilla ne sopivan kokoisiksi kirjaimiksi paperille. Siihen vahvistin ne myös paksulla tussilla koska muuten en olisi pystynyt kopioimaan niitä kontaktimuoville.
Sabluunoiden mallailu (onko toi edes oikea sana?)
Kun olin saanut sabluunat kopioitua ja leikattua, mallasin niitä toppini rintamukseen ja kas kummaa,mitenkäs nämä nyt ei oikeen pelitä niinku niiden pitäisi? Voi v***u en sitten piirtänyt niitä peilikuviksi..

Vanha meikkisieni uuteen käyttöön..
 No niin,kun sain tehtyä uudet sabluunat (..kerpele!), länttäsin ne oikeisiin kohtiin topin päälle,laitoin vielä sanomalehteä vaatteen sisään ja aloin töpsyttää meikkisienellä maalia. (Sieneen olin siis leikannut puhtaan pinnan) Maalia ei tarvinnut olla mitään kauhean paksua kerrosta,kyllä sen huomaa sitten ihan omalla silmällä että missä vaiheessa sitä on tarpeeksi.

Sitten kuivumaan jonnekin tasaiselle..
Kun olin saanut maalit töpötettyä tasaisesti haluamalleni alueelle,vein topin kuivumaan ja aloitin seuraavan homman. Tuon karate-sabluunan teosta tuli niin paljon pientä silppua mitä en suoraan halunnut heittää roskiin,että aloin piirrellä niihin tähtikuvioita ja äkkiä sainkin idean topista jonka helmaan tulisi muutama tähti..

Tähtisabluunat tekovaiheessa
Näetkö tähtiä?
Kun sain nuo tähdet tehtyä, homma lähti lapasesta ja piti tuupata muutama stara myös itsetehtyyn kangaskassiin vaikkei ne varsinaisesti sovi siihen.. :D 

Vieläkö näkyy tähtiä?
Tässä välissä tein myös toisen topin toisella tekstillä.

I'm not weird... I'm gifted.

Ostin tämän topin joskus jostain alennusmyynnistä vissiin 50cnt ja vaikka en pidäkään erityisesti keltaisesta, käytän sitäkin silloin tällöin kesällä ja sitä varten tämä "riepu" siis asuu vaatekaapissani. No nyt sain sitä hiukan customoitua, ehkäpä sitä nyt tekee mieli siis käyttääkin vähä enemmän ;)
No niin ja siitä päästiinkin takaisin suosikkiini, karate-toppiin..



Tekstiilimaali alkoi olla kuiva joten uskalsin irrottaa kontaktimuovisablun. Samalla meinasin hiukan tirauttaa kyyneltä kun piti heittää tuo sabluuna menemään,se onnistui kuitenkin niin hyvin. Siinä mielessä nuo kontaktimuovisablut on heikkoja, pitäis tehdä sellaiselle piirtoheitin kalvolle sablut niin sen saisi pestyä ja säilytettyä. Mutta nyt alan luisua aiheesta..Siis..

Tadaa!

Muovi oli melko helppo irrottaa ja sitten meinasi päästä toinen itku kun katselin että onnistuin näemmä ekalla kerralla näin hyvin <3 Vähänkö oon ylpeä itsestäni oikeesti. (mä en ikinä onnistu ekalla kerralla missään eli tästä voisin päätellä että tämän homman osaa kuka vaan)
No siinä kun tanssin ympäri Systerin taloa ja paukuttelin henkseleitä,tiesin ettei homma ole ohi vielä.

Nooooooin! V*tuikshan se menee.
Jep eli tämä osa oli vielä tekemättä. Tekstiilitussilla kirjoittaminen (kun olin laiska enkä jaksanut enää ruveta väkertää noille lopuille sanoille sabluja). Ei tosiaankaan mitään helppoa saada niistä siistejä kirjaimia. Väri alkoi leviämään ja kun sain sen valmiiksi,viskasin sen pesukoneeseen ja katsoin haalentuisivatko levinneet osat pois..Kyllä ne vähän..Laitan kuveja siitä kun saan sen ihan valmiiksi. En ollut tyytyväinen tuohon kirjoitettuun osaan ollenkaan..

Jos joku muutes tietää mistä noita sabluunoita saa ostaa,avatkoon suunsa tai vaietkoon iäksi!
ps. mun musta värikin löyty tänään pitkällisen etsinnän jälkeen...

~Nokkonen~

1 kommentti:

  1. Kiitos kehuista!
    Olet kyllä saanut tosi siistiä jälkeä aikaseksi :)

    VastaaPoista

Jos Sinulla ei ole mitään kaunista sanottavaa,ole mielummin hiljaa.